Blog

Messenger boti konečne aj u nás!

Prvýkrát sme o Messenger botoch počuli na aprílovej konferencii F8, kde nám Mark Zuckerberg predstavil budúcnosť Facebooku. Ubehlo niekoľko mesiacov a možnosť vložiť bota do služby Messenger je reálna aj u nás. Čo konkrétne predstavuje…

Prvýkrát sme o Messenger botoch počuli na aprílovej konferencii F8, kde nám Mark Zuckerberg predstavil budúcnosť Facebooku. Ubehlo niekoľko mesiacov a možnosť vložiť bota do služby Messenger je reálna aj u nás. Čo konkrétne predstavuje a aká je jeho využiteľnosť v marketingovej komunikácii?

Messenger boti fungujú na princípe vopred naprogramovaných odpovedí na otázky, ktoré vzhľadom k téme „rozhovoru“ viete od užívateľa očakávať. Jeho hlavným cieľom je priblížiť vás k zákazníkom, zvýšiť vašu aktivitu na Facebooku, vyjsť v ústrety cieľovej skupine a zefektívniť online marketing. Ak si na jeho výrobe dáte záležať, môžete ho využiť aj ako promo (viac info nižšie). Ďalším plusom je jeho „samostatnosť“. Bot sa za vás so zákazníkmi rád porozpráva, prekonzultuje a vybaví všetko k čomu si ho necháte naprogramovať. Častokrát to spraví pohotovejšie ako reálny zamestnanec.

Prečo práve Messenger?

Facebook na svoj hlavný komunikačný kanál, ktorý mimochodom mesačne využíva 900 miliónov užívateľov, hľadí s veľkými očakávaniami. Integrácia botov do bežného chatu ide ruka v ruke s prepojovaním online nakupovaním, rezerváciami, dohodnutím stretnutia… Z hľadiska ich využitia sú boti určení pre každého, kto sa snaží osloviť potenciálnych zákazníkov skrz mobilnú komunikáciu. Dostupný je pritom na všetkých platformách, na ktorých Messenger ako taký existuje, vrátane iOSu, Androidu a webu.

Príde vám to ako dobrý nápad, no pre vaše podnikanie nepoužiteľný? Predstavíme vám pár príkladov, kde našiel robot svoje využitie.

1, Vyhľadávanie najlepších reštaurácii

2, Pomoc pri vybraní vhodného darčeka

3, Nakupovanie s obmedzeným rozpočtom

prtscr-fb-2-55df35030e115_520x1012prtscr-fb-55df34f399f86_520x101212995571_1588331784790779_717340601_n

So správne navrhnutými otázkami a odpoveďami môžete Messenger botovi dodať štipku ľudskosti. Ak sa programovanie dobre premyslí, výsledok môže byť viac než zaujímavý. Vášmu botovi nemusí chýbať hravosť, šarm, dokonca ani vtip.

Reálny príklad: spoločnosť zaoberajúca sa predpoveďami počasia, Poncho

poncho-bot-psfk-4

Podobným spôsobom môže pracovať s akýmkoľvek nápadom. Ak sme vás inšpirovali k vytvoreniu vlastného Messenger bota, ozvite sa nám! Radi ho pre vás vytvoríme, presne podľa vašich požiadaviek.

Foto: psfk.com, developer.facebook.com

Máte záujem o Messenger Bota? Ozvite sa nám