Blog

5 trendov vo web dizajne pre rok 2015

Nové technológie vo web dizajne prinášajú nové možnosti a menia vzhľad stránok. Pozreli sme sa na trendy pre rok 2015 a spísali tie najzásadnejšie. 1. Dlhšie web stránky Tento trend sme si všimli…

Nové technológie vo web dizajne prinášajú nové možnosti a menia vzhľad stránok. Pozreli sme sa na trendy pre rok 2015 a spísali tie najzásadnejšie.

1. Dlhšie web stránky

Tento trend sme si všimli pri viacerých nových weboch veľkých spoločností, ktoré hýbu svetom. Stránky sa stávajú dlhšími, kde nájdete viac obsahu bez zbytočných odklikov. Všetko potrebné máte na jednom mieste.

Tento trend je zapríčinený aj tým, že pri mobilnom zobrazení je jednoduchšie scrollovať prstom dole ako sa presúvať medzi podstránkami za účelom získavania ďalších informácií.

2. Interakcia

Web dizajn sa stáva nielen vizuálne príťažlivejším, ale aj interkatívnejším. Interakcia spolu s animáciou dokáže odprezentovať obsah návštevníkovi v netradičnom štýle a vyvolať aj tzv. wow efekt. Preto očakávame viac stránok, ktoré reagujú, či už na scrollovanie alebo prechádzanie kurzorom cez jednotlivé elementy stránky.

3. Zjednodušovanie

Tento trend zaznamenávame už pár rokov, ale myslíme si, že bude aj naďalej pokračovať. Z hlavných stránok budú miznúť menej podstatné súčasti a hlavné menu spolu s pätičkou sa budú minimalizovať za účelom čistejšieho dizajnu.

5. Vlastné fotografie

Fotky z fotobánk majú svoje miesto vo web dizajne, ale priznajme si to, nevyzerajú vždy najlepšie a najmä uveriteľne. Preto si myslíme, že tento rok uvidíme viac webových stránok, ktoré budú mať vlastné fotografie za účelom unikátnosti a odlíšenie sa od ostatných.

6. Väčšie fotky na pozadí

Vlastné fotografie budú mať za následok aj zväčšovanie fotiek na pozadí. Keď už raz budete mať vlastnú, unikátnu fotografiu, budete sa s ňou chcieť aj pochváliť. Preto si myslíme, že veľké fotky na pozadí, ktoré sa už používali aj minulý rok, sa v roku 2015 ešte viac zväčšia.

V Grappe sa snažíme držať krok s najnovšími trendmi vo svetovom web dizajne. Ak si myslíte, že vaša aktuálna webová stránka nesleduje trendy už zopár rokov, pokojne sa nám ozvite a pomôžeme vám.

Potrebujem pomoc