Responzívna webová stránka

Počet ľudí surfujúcich na internete cez mobilné zariadenia, či už sú to smartfóny alebo tablety, každým dňom narastá. Na Slovensku je to približne 30 % zo všetkých návštev. Preto by mala byť vaša webová stránka responzívna. Jej obsah sa bude automaticky prispôsobovať veľkosti obrazovky.

Pri navrhovaní nového webu, alebo redizajnu toho starého, odporúčame myslieť na responzivitu z jednoduché dôvodu: jednotlivé prvky vášho webu budú mať svoje presne stanovené miesto pri akomkoľvek zariadení, čo pri viacnásobnej návšteve z rôznych zariadení pôsobí profesionálnym dojmom.

Ďalšou výhodou responzívnej webovej stránky je, že návšteva z akéhokoľvek zariadenia sa odohráva na jednej webovej adrese, zatiaľ čo mobilné stránky majú vlastnú adresu, väčšinou v tvare m.vašadoména.sk. Z pohľadu vyhľadávačov je to oveľa lepšie riešenie, ako mať dve rôzne adresy.

U nás v Grappe venujeme veľkú pozornosť responzívnej grafike z veľmi jednoduchého dôvodu: až 75 % návštevníkov z mobilných zariadení odchádza, ak webová stránka nie je optimalizovaná pre smartfóny alebo tablety. Preto pri návrhu webu dbáme na jeho cieľ aj s ohľadom na zariadenie.

U nás máte responzivitu pri každom webovom riešení automaticky a navyše bez extra poplatkov. Preto neváhajte a ozvite sa nám.

Kontaktujte nás

Grappastudio s.r.o.