Blog

Vyberám si teba, WordPress!

WordPress je oficiálne najpoužívanejší publikačný systém na svete. Od svojho vzniku v roku 2003 si dokázal vďaka kvalite a jednoduchosti získať nespočetné množstvo fanúšikov a verných zákazníkov. Čo ho robí takým výnimočným? #1…

WordPress je oficiálne najpoužívanejší publikačný systém na svete. Od svojho vzniku v roku 2003 si dokázal vďaka kvalite a jednoduchosti získať nespočetné množstvo fanúšikov a verných zákazníkov. Čo ho robí takým výnimočným?

#1 User friendly

Jeho údržbu zvládne úplne každý. Nemusíte sa obávať zložitých nastavení a ručného kódovania. Celkove fungovanie WP je nastavené veľmi jednoducho. Nepáči sa vám motív stránky, radi by ste upravili fotografie v príspevku, pridali/odobrali podstránky? To všetko sa vám podarí za pár sekúnd, niekoľkými kliknutiami.

#2 Každý ho pozná, každý ho chce

Fáma o tom, že WP dokáže uspokojiť požiadavky malých podnikov a blogerov zmizla v momente, keď sa k jeho používaniu „priznali“ najznámejšie značky z celého sveta. Medzi spokojných zákazníkov patrí napríklad CNN, CBS New York, The Wall Street Journal, New York Times, Forbes, Vogue… Keď tento CMS stačí im, bude aj vám.

#3  Témy

Výnimočnosť WordPressu tkvie aj v jeho profesionálne navrhnutých témach, ktoré sú vo vyše 2 000 prípadoch úplne zadarmo. TU

#4 Hľadí do budúcnosti

Radi by ste posunuli svoju stránku na vyšší level? WP je na to pripravený. V ponuke má tisícky pluginov, ktoré ticho čakajú na svoj deň D. Bez váhania môžete siahnuť po kontaktnom formulári, ktorý zjednoduší komunikáciu s užívateľmi, ikonkách sociálnych sietí pre zvýšenie interakcie, alebo po List Builder, ktorý za vás vyzbiera emailové adresy pre zasielanie newsletterov. WordPress moduly, roztriedené podľa odporúčania, popularity a obľúbenosti nájdete na jednom mieste.

#5 WordPress vs. Joomla vs. Drupal

Ste zvedaví, ako dopadlo porovnávanie troch najväčších CMS systémov na svete?

Popularita:

WordPress – 140 mil. downloads

Joomla – 30 mil. downloads

Drupal – 15 mil. downloads

Témy:

WordPress – 2 000+

Joomla – 900+

Drupal – 1 800+

Pluginy:

WordPress – 27 000+

Joomla – 7 000+

Drupal – 24 000+

Dĺžka trvania manuálnej inštalácie:

WordPress – 5 min.

Joomla – 10 min.

Drupal – 10 min.

#6 Responzivita je samozrejmosťou

Malým, no v dnešnej dobe dosť podstatným bonusom je responzivita, ktorú WP svojim zákazníkom automaticky ponúka. Väčšina tém je navrhnutá tak, aby sa prispôsobila zariadeniu, na ktorom sú prezerané. Táto funkcionalita pritom neuľahčuje len prechádzanie po stránkach, ale aj samotné úpravy, ktoré užívatelia častokrát vykonávajú cez mobil a tablet.

 #7 Pár faktov na záver

Na WP „beží“ cca 74 miliónov webových stránok na celom svete!

Je úplne zadarmo.

Je pravidelne aktualizovaný a vylepšovaný stovkami ľudí z rôznych krajín.

Bol preložený do viac ako 73 jazykov. Slovenčina je pravdaže medzi nimi.

Odhaduje sa, že pluginy tohto systému boli stiahnuté 285 000 000 krát!

WordPress je skrátka najlepší. Ak si aj napriek tomu nie ste istý, obráťte sa na nás, radi vám poradíme a všetko vysvetlíme.

 

Potrebujem pomôcť s WordPressom