Nenechajte sa oklamať lacnými a hotovými riešeniami vašej web stránky

V súčasnej digitálnej ére je webová prítomnosť pre podniky nevyhnutnosťou. Avšak, často sa stretávame s trendom, kedy sa zákazníci nechávajú zlákať na lacné a hotové riešenia, ktoré sľubujú rýchle vytvorenie webovej stránky za minimálnu cenu. Ideálne by sme mali chápať, že vytvorenie webovej stránky nie je iba o estetike, ale aj o funkcionalite a užívateľskej skúsenosti.

Jedným z najčastejších spôsobov, ako sa zákazníci nechávajú oklamať, je použitie hotových šablón, ktoré sú dostupné za nízku cenu alebo dokonca zadarmo. Zdanlivo jednoduché riešenie môže byť lákavé, ale je dôležité si uvedomiť, že tieto šablóny často nerešpektujú individuálne potreby vášho podnikania a nemusia byť dostatočne flexibilné pre budúce rozšírenie alebo zmeny.

Komplikované vizualizátori

Okrem toho, mnoho z týchto lacných riešení je postavených pomocou nadstavbových nástrojov pre WordPress ako Elementor, WP Bakery, Visual Composer, Divi, Beaver Builder, Breakdance a iné, ktoré sú určené pre vizuálnu tvorbu webových stránok pomocou presúvania a spúšťania (tzv. drag&drop) prvkov. Tieto vizualizátori môžu byť nápomocné, ak si chcete vytvoriť sami vlastnú web stránku bez znalosti programovania. V podstate sú na to určené.

Elementor a podobné nadstavbové nástroje môžu znamenať kompromis medzi jednoduchosťou tvorby a technickou kvalitou. Ich použitie môže viesť k zbytočnému nadmernému kódu a spomaleniu webovej stránky, čo má negatívny vplyv na užívateľskú skúsenosť a SEO. Hoci takéto nástroje môžu vyzerať pohodlne, ich použitie môže viesť k problémom so správou a výkonom web stránky. V tom horšom prípade váš dodávateľ použil jednu zo stoviek hotových šablón, ktoré su zadarmo alebo za veľmi malý jednorázový poplatok a ani o tom neviete. Mnohokrát váš dodávateľ web stránky ani nemusí vedieť reálne programovať, nepozná sémantiku kódu, hierarchiu a nevie efektívne eliminovať chybovosť a vytvárať špeciálne funkcionality na mieru. To v budúcne môže viesť k problémom. Takíto záujemcovia sa nám ozývajú často, kedy sa ich dodávateľ zasekne a nevie už ďalej pohnúť s webom, pričom vám môžu vzniknúť dodatočné náklady na nové riešenie alebo častokrát aj prerobenie kompletnej web stránky.

Preto odporúčame zákazníkom venovať pozornosť kvalite a škálovateľnosti ich webovej stránky. Investícia do profesionálneho web dizajnu a vývoja môže priniesť dlhodobé výhody v podobe jedinečnej, prepracovanej a optimalizovanej webovej stránky, ktorá presne odráža vašu značku a ciele.

Je dôležité si uvedomiť, že webová stránka je tvárou vášho podnikania online. Nechajte sa preto radšej inšpirovať skúsenými dizajnérmi a vývojármi, ktorí majú odborné znalosti a skúsenosti, ako sa nechať oklamať na lacné a hotové riešenia, ktoré môžu neskôr priniesť viac problémov ako výhod.

U nás máte vždy záruku, že vaša web stránka je na mieru navrhnutá a beží na čistom, bezpečnom, natívnom a rýchlom WordPress-e. Ak zvládnete písať vo Worde, správa obsahu web stránky bude pre vás hračkou.

Potrebujete pomôcť s vašou web stránkou?

Kontaktujte nás

Grappastudio s.r.o.